Király Viktor az International Songwriting Competition döntőjébe jutott "Solo" című dalával

Király Viktor "Solo" című dalát is beválasztották a világ legnagyobb és legrangosabb nemzetközi dalszerző versenyének, az International Songwriting Competition végső döntőjébe. Az idei versenyre több mint 18.000 művet neveztek be a világ 117 országából. Az utolsó körbe nagyjából 300 szerzemény kerülhetett be 21 műfaji kategóriába sorolva, mely alig 2%-a az összes nevezésnek. A "Solo" az R&B/Hip-Hop kategóriában versenyez, ahol mindössze 17 szerzemény harcol a végső győzelemért, tehát nem akármilyen elismerésről van szó.

Az ISC zsűrije sem akárkikből áll: a szerzeményeket ismert előadók és zeneipari guruk bírálják el. A zsűriben szerepel többek közt Avicii, a Bastille, a Keane, Pat Metheny, Sarah McLachlan, Natasha Bedingfield vagy épp Darryl McDaniels is, valamint major kiadók szakemberei, mint például a Warner, az Atlantic, a Virgin, az RCA/Sony Music elnökei és vezérigazgatói, valamint az előadók szerződtetésével foglalkozó A&R osztályok vezetői.

A győztesek (a műfaji kategóriák első 3 helyezettje) a szakmai elismerésen túl értékes tárgynyereményeket (felszereléseket, szoftvereket, egyéb zeneipari termékeket és szolgáltatásokat) kapnak, míg a megmérettetés fődíja (sok más egyéb mellett) 25.000 dollár készpénzben valamint egy 11.000 dollár értékű személyre szabott, kézzel készített akusztikus gitár. A győztesek névsorát áprilisban teszik közzé.

A szervezők egy közönségdíjat is kiosztanak (People’s Voice), melyet nyilvános szavazás alapján ítélnek oda. Viktor "Solo"-jára ezen a linken lehet szavazni, naponta egyszer.

A 300 döntős dal között 3 magyar induló is szerepel, ám Viktor az egyedüli, aki popzenei kategóriában került a döntőbe hazánkból. A döntősök teljes listája itt olvasható.

A "Solo" című dal szerzői: Király Viktor, Király Linda és Kardos Norbert.

A videoklip megtekintéseFacebook

Twitter

Király Viktor táncosait a Hot Girly Dance Class biztosítja.

Kapcsolat

Király Tamás
Telefon: +36 30 415 2129
Email: tamas.kingmusic@gmail.com
Király Tamás
Telefon: +36 30 415 2129
Email: booking.kingmusic@gmail.com